En meer…

Voor de tijd dat ik stages liep bij echte bedrijven die echte artikelen publiceren schreef ik zelf weleens wat. Gekke en grappige teksten, soms ontroerende teksten, soms onbenullige teksten, heel soms ook nuttige teksten. Op sommige ben ik trotser dan andere. Maar ik laat ze graag zien omdat ze onderdeel zijn van mijn repertoire en tegelijkertijd een kijkje geven in mijn jeugdige brein. Veel leesplezier.

In december 2005 zat ik in de derde klas van de middelbare school. Al kan ik het me niet precies meer herinneren, denk ik dat we dat jaar sinterklaas vierden met de klas, met lootjes trekken, cadeautjes en natuurlijk een gedicht. Ik trok het lootje van Mike en het gedicht dat ik voor hem schreef vond ik terug tussen mijn documenten. Het is een pareltje dat ik jullie niet wil onthouden. Het is lang. Het is bizar. Maar het rijmt wel.
“Voor Mike, van ‘Sinterklaas’ en ‘die andere flapdrol'”

28 mei 2009. Na het typen van deze datum heb ik een tijdje voor me uit gestaard zonder het heden te zien. Op deze zwarte dag, die al lang geleden is maar die ik me kan herinneren als de dag van gisteren, overleed plotseling mijn lieve omi. Ik zat midden in mijn eindexamens van de middelbare school. Ik schreef een gedicht dat ik met een flinke brok in mijn keel en mijn nichtje aan mijn zij heb opgelezen op de uitvaart. Eventjes heb ik getwijfeld of ik deze tekst zou delen. Maar ik doe het toch, want het is een deel van mij.
Liefste Oma

Verderop in 2009 liep ik nog over van emoties en schreef ik een kort gedichtje over het feit dat ik destijds werd afgekeurd voor de pilotenopleiding vanwege mijn slechte ogen.
Vliegen is een droom

Toen ik ging studeren en ging volleyballen bij Punch in Delft zat ik in een commissie die het verenigingsblaadje in elkaar zette, het Konvo. Hier schreef ik dus ook wel eens artikelen voor, waaronder dit verslag van de wintersport naar Frankrijk in de winter van 2015.
Familie Ski-Oui op reis